Investitori duguju 37 miliona eura Opštini Budva za komunalije

Bez autora
Jul 07 2011

Lokalna vlast u Budvi, kako bi riješila finansijske probleme i, između ostalog, isplatila dugovanja, intenzivno radi na naplati komunalija od investitora za građevinske objekte izgrađene u tom gradu. Opština je formirala listu i došla do cifre od 37 miliona eura, koliko treba da naplati u narednom periodu od investitora. Iz lokalne vlasti, ta lista i dug nijesu konačni. Investitori u Budvi, koji su iskoristili stari zakon o izgradnji objekata i dobili građevinske dozvole prije nego što su platili troškove komunalija, po tom osnovu Opštini Budva duguju oko 21 milion eura, a najveći dužnik među njima je podgorička firma Fab lajv (vlasnici Vido i Jovan Popović), koja će morati da plati preko 8,2 miliona eura, saznaju “Vijesti”. Fab lajv gradi skoro 40.000 kvadrata stambeno-poslovnog prostora u 3 kule u blizini sajma. Opštini definitivno neće biti lako da naplati komunalije, ali postoje određeni mehanizmi koji bi mogli natjerati investitore da to plate.

Investitori duguju 37 miliona eura Opštini Budva za komunalijeLokalna vlast u Budvi, kako bi riješila finansijske probleme i, između ostalog, isplatila dugovanja, intenzivno radi na naplati komunalija od investitora za građevinske objekte izgrađene u tom gradu.

Kako “Vijesti” saznaju, opština je formirala listu i došla do cifre od 37 miliona eura, koliko treba da naplati u narednom periodu od investitora. Prema informacijama “Vijesti” iz lokalne vlasti, ta lista i dug nijesu konačni.

Investitori u Budvi, koji su iskoristili stari zakon o izgradnji objekata i dobili građevinske dozvole prije nego što su platili troškove komunalija, po tom osnovu Opštini Budva duguju oko 21 milion eura, a najveći dužnik među njima je podgorička firma Fab lajv (vlasnici Vido i Jovan Popović), koja će morati da plati preko 8,2 miliona eura, saznaju “Vijesti”.

Fab lajv gradi skoro 40.000 kvadrata stambeno-poslovnog prostora u 3 kule u blizini sajma.

Opštini definitivno neće biti lako da naplati komunalije, ali postoje određeni mehanizmi koji bi mogli natjerati investitore da to plate.

Na primjer, objekti za koje nijesu plaćene komunalije ne mogu dobiti upotrebnu dozvolu. Poslovni prostori u objektima za koje nijesu plaćene komunalije, na primjer, ne mogu od Opštine dobiti dozvolu za rad, i slično.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik